Positivoloog

Dat ben ik in één woord!

Ik bouw graag aan wat sterk is bij mensen en organisaties. Soms voelen dingen juist zwaarder als het spotlicht staat op het probleem. Dit geeft ook niet altijd direct een oplossing. Graag breng ik dan ook optimisme mee. Help ik mee om positief te herkaderen; alternatieven te bedenken. Waardering om te zetten in woorden en daden. Talenten te zien en ze aan te moedigen. Te inspireren en te motiveren.

Positief en optimistisch. Motiveren en versterken. Zinvol en plezierig leven en werken.

Open blik

Een open en nieuwsgierige professionele blik. Oprechte interesse. Jij en jouw vraagstuk doen ertoe. Ik heb oog voor jou en jouw kwaliteiten!

Oprechte aandacht

Echt luisteren en stellen van open vragen en doorvragen. Jou ruimte geven om te reflecteren. Oplossingsgericht coachen en begeleiden.

Enthousiaste energie

Enthousiasme is aanstekelijk en werkt activerend en versterkend. Je werkt met een zeer betrokken en bevlogen professional.

Kalinka werkt als management consultant, trainer en coach

Mijn drive om ruimte te creëren voor authenticiteit zet ik in bij veranderingstrajecten, samenwerkingsvraagstukken en persoonlijke (leiderschaps)ontwikkeling. Ik ga voor bevlogen professionals en organisaties.

Anderen zeggen over Kalinka dat zij betrokken is, analytisch sterk en kwaliteit levert. Kenmerkend is haar open en directe communicatiestijl. Altijd met oog en respect voor de kwaliteiten van haar gesprekspartners. Ook uniek aan haar is haar – aanstekelijke – lach en enthousiasme. Dat alles maakt dat opdrachtgevers graag (en vaker) met haar samenwerken.

Voor meer details over recente werkervaring van Kalinka Winkelman kijk ook op linked in.

“Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.”

Albert Einstein

Passie

‘Mijn passie ligt in het (door)ontwikkelen van een open en inspirerende werkomgeving. Talenten van professionals zijn (h)erkend en de focus ligt op verbeteren van kwaliteit en optimale inzetbaarheid. Samen werken in een sfeer van vertrouwen en met respect en waardering voor onderlinge verschillen. Met een open en nieuwsgierige blik. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en talenten. Met plezier help ik bij het henzelf laten ontdekken en benutten van aanwezige kwaliteiten. Door waar te nemen en te reflecteren.’ Waar ligt jouw passie?

Aanpak

Kenmerkend voor Kalinka Winkelman is het creëren van een open en toegankelijke sfeer. Dit geeft vertrouwen.
‘Mijn luisterende oor, mijn oog voor de realiteit en mijn vermogen om scherp te kunnen waarnemen en dit op een eerlijke en respectvolle manier terug te geven maken dat klanten mij waarderen. Mijn enthousiasme, warmte, betrouwbaarheid en betrokkenheid maken dat klanten mij terug vragen in hun organisatie. Ook vind ik het heerlijk om samenwerking en inspiratie te zoeken en te delen.’

Expertise

Kalinka Winkelman is organisatiepsycholoog, organisatieadviseur en HR-professional. De basis van haar werk ligt in diverse inzichten uit de positieve psychologie (ZDT, Flow, Broaden-and-Built, Appreciative Inquiry). Ook maakt ze gebruik van bedrijfskundige modellen, zoals SWOT en CANVAS. Licentiehouder is zij van TMA en LIFO®. In haar visie is professionele ontwikkeling nooit af. Dus ook niet die van Kalinka zelf. Ze volgt intervisie en blijft graag up-to-date in haar vak. Haar opdrachten bevinden zich op het snijvlak van mens, werk, veranderen en ontwikkelen. Zij is aangesloten bij de beroepsverenigingen, NIP en OOA en houdt zich aan de gedragsregels die hierbij horen. Zij is Registerpsycholoog NIP Arbeid en Organisatie.

Referenties

Op zoek zijnde naar een coach waarmee ik af en toe kon sparren kwam ik via mijn eigen netwerk bij…

Raymond Andres

Tot heden heb ik 15 jaar genoten van het moederschap en het daarbij horende zorgen voor man en kinderen.

Mynoushka Huijink

In het kader van de selectie procedure voor een nieuwe baan heb ik bij Kalinka Winkelman een TMA Talentenanalyse afgenomen….

Chantal Schey

Kalinka Winkelman heeft een opdracht voor de Alfonsus uitgevoerd. Deze opdracht was gerelateerd aan de schoolontwikkeling m.b.t. visie en kernwaarden….

Hanneke Overmeer

We hebben Kalinka Winkelman meerdere keren ingeschakeld om o.a. TMA’s af te nemen bij onze sollicitanten. Wat onze samenwerking met…

Charlotte Stegeman

Mevrouw Winkelman is een deskundig en onafhankelijk adviseur gebleken bij onze zelfevaluatie in de Raad van Toezicht. Haar goede en…

Jan Weierink

Kalinka Winkelman is gedreven om haar werk uiterst zorgvuldig uit te voeren. Als organisatieadviseur is zij goed op de hoogte…

Marja van den Ouden