Fred Korthagen liet mij kennis maken met het verhaal van Gillian Lynne, wereldberoemde choreografe (o.a. Cats). Een prachtig inspirerend verhaal. Het verhaal verwoordt voor mij twee belangrijke boodschappen. Als eerste hoe mooi en krachtig het is als je wordt wie je bent. Dat wens ik ons allemaal toe. Ten tweede heb je soms hulp nodig van een ander om datgene wat je in je hebt tot bloei te laten komen. Soms ziet een ander het eerder dan jezelf. Ik vind het geweldig om die rol in iemands leven te mogen vervullen. Dat is de reden dat ik doe wat ik doe. Daarnaast moet ik zeggen dat de wijze waarop Fred het verhaal voorlas, mij ook niet onberoerd liet. Het verhaal raakt hem – telkens als hij het verteld begreep ik van hem – ook in zijn kern. En daarmee ook mij en zeker weten ook anderen die dit moment met mij hebben gedeeld. Hoe mooi is dat!

Nieuwsgierig geworden naar Gillian Lynne’s verhaal?

Het oorspronkelijke verhaal is door Sir Ken Robinson verteld in zijn boek ‘The Element’. Hij is een Britse auteur, spreker en adviseur op gebied van kunstonderwijs voor overheden, non-profitorganisaties, onderwijs- en culturele instellingen. De uitgeschreven tekst vind je hier. Wil je het horen bekijk dan de video.