Heeft iemand je wel eens verteld dat je helemaal goed genoeg bent?
Dat je mooi genoeg, lief genoeg, wijs genoeg, sterk en slim genoeg leeft?
Heeft iemand gezien hoe je je best doet te roeien met de riemen die je hebt, om om te gaan met alles dat het leven je biedt en dat je met alles dat je nu weet en kunt het best mogelijke doet?
Heeft iemand je al eens gezegd dat je wel even pauze mag nemen; even rusten, even voldaan zijn omdat je voldoende doet om te voldoen?

Fluistert iemand je steun en bemoediging toe zoals: Goed zo, toe maar, moet je doen, je mag nee zeggen, kom op, je kan het, volhouden, je moet niks, laat maar los. ’t is goed, je durft het wel, wat je ook doet, ik sta achter je?
Strijkt er iemand heel zacht langs je wangen als je slaapt en blijft diegene een tijdje glimlachend van bewondering en trots bij je bed naar je kijken?
Zingt iemand slaapliedjes wanneer je niet kunt slapen en kust iemand je wakker als je akelig droomt?
Is er iemand die blij is als je thuiskomt, en die je uitzwaait en succes wenst als je weggaat?

Is er iemand die het gefluister van je dromen hoort en je aanmoedigt ze achterna te gaan en je bemoedigt wanneer je onderweg obstakels tegenkomt?
Is er iemand om je geluk mee te vieren, vreselijk mee te lachen , maar bij wie je ook je diepste verdriet kunt delen?
Zegt iemand dat ieder gevoel dat je ervaart er mag zijn en dat alles ook weer voorbij gaat: dat het na iedere winter ook weer lente wordt?
Houdt er iemand van elke centimeter van je lijf; van ieder vet rolletje en ieder mager plekje, van alles dat heel en stuk en gezond en ziek is?

Is er iemand die vindt dat je mag luieren, soezen, hangen, lanterfanteren, lummelen, rotzooien, flierefluiten en rommelen zonder dat “het iets moet worden”?
Is er iemand die je toejuicht en zegt dat je vals mag zingen, gekker dan gek mag dansen, rare kleding mag dragen, je eigen stijl en smaak mag hebben, niet mee hoeft met de rest, mag gillen en keihard mag lachen, kleurrijk en ongewoon mag zijn?
Is er iemand die zeker weet dat jouw intuïtie je altijd de goede weg wijst en dat dit het kompas is waar je wel op vaart?
Is er iemand die blij is dat je bestaat en je nooit zou willen missen omdat er niemand is zoals jij?

Weet iemand dat je altijd het beste doet wat je (op dat moment) kunt en is er iemand die dat goed genoeg vindt,ook al zou je het morgen misschien beter kunnen?
Is er iemand bij wie je tegelijk thuis bent en op avontuur, iemand op wie je kunt bouwen zonder gevangen te zijn?
Is er iemand die teder fluistert dat je net zo perfect bent als een sneeuwvlok, een regendruppel in de lente, een kusje van een kind?
Is er iemand die echt van je houdt?

Ja, dat ben jij. Dat ben jijzelf.

Ontdek jezelf: Je was het zelf, op wie je wachtte!

Uit: Schrijvend tot jezelf komen – Saskia de Bruin
Herziene editie van 2012 EAN: 9789077770672